Özel Park Hospital Hastanesi Kardiyolooji Bölümü, kalp sağlığını korumak, kalp hastalıklarını teşhis ve tedavi etmek amacıyla dünya standartlarında donanım ve alt yapı ile hizmet vermektedir. Özel Park Hospital Hastanesinde yeni doğan bebeklerden, en ileri yaşlardaki erişkinlere kadar her türlü kalp hastasına tanı ve tedavi imkanı sağlanmış bulunmaktadır. Kardiyoloji Bölümü, kalp hastalıklarında muayene, teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve koroner yoğun bakım konularında hastalarına hizmet vermektedir.
Yapılan kardiyolojik incelemeler:
Elektrokardiyografi (EKG):
Kalp kasının ve sinirsel iletim sisteminin çalışmasını incelemek üzere kalpte meydana gelen elektrik faaliyetlerinin kaydedilmesidir. EKG kalp hastalıklarının teşhisinde hekimin muayenede bulduğu araz ve belirtiler ile birlikte değerlendiğinde, diğer tahlil ve filmler de göz önünde bulundurulduğunda yardımcı olur.
EFOR (Treadmill) Testi:
Efor testi, kalp damar hastalığı varlığının araştırılması, bilinen kalp damar hastalığında tedavinin etkinliğinin saptanması, eforla beraber kalp atışlarında düzensizliğin yani aritminin meydana gelip gelmediğinin tespit edilmesi, çeşitli kalp hastalıklarında hastanın efor yapabilme kapasitesinin araştırılması ve nihayetinde hipertansiyonda eforun kan basıncının üzerine etkilerinin tetkik edilmesi için başvurulan bir testtir.
Renkli Doppler ve Ekokardiyografi
Kalp kapak hastalıkları, kalp boşluklarının çapları, büyük olup olmadığı, kalp duvarlarının hareketleri, hareket bozukluğu olup olmadığı, kalp içi basınçlar, kalp içi boşluklarda pıhtı araştırılması, kalbin kasılma sırasında bir defada attığı kan miktarı ve yüzdesi araştırılabilir. Kısaca kalp romatizması, kapak hastalıkları, kalp yetersizliği, kalp krizi, doğumsal kalp hastalıkları gibi birçok konuda değerli bilgiler alınır.
TEE Testi
TEE ölçümü hastanın göğüs yapısı ( akciğer hastalığı, deforme vs nedenlerle) yeterli kalitede ekokardiyografik görüntü vermediğinde ya da kalp içi oluşumları daha yakından görerek değerlendirme gerektiğinde başvurulan bir yöntemdir.
Holter
EKG Holter; cep telefonu gibi kemere bağlanan bir cihazdır. 3-4 adet kablosu, elektrotlar (yumuşak plastikten yapılı 3-4 cm çapında yapışkanlı malzeme) aracılığıyla göğse tutturulur. Kişi günlük normal yaşamını sürdürürken cihaz planlanan zaman boyunca kalp elektrosunu kaybeder. Süre sonunda cihaz çıkarılarak alınan kayıtlar bilgisayarda analiz edilir. Bu alet sayesinde muayene sırasında görülmeyen fakat gün içerisinde kısa süreli olup geçen çarpıntılar, göğüs ağrıları, baygınlık hissi gibi kalpten kaynaklanan tüm ritim bozuklukları tespit edilebilir.
Tansiyon Holter ( Ambulator tansiyon takibi)
Bir manşonla kola takılan ve kemerle bağlanan bir cihazdır.Hastaya 24 saatlik tansiyon takibi yapılabilmektedir. Tansiyon takibi yapılabilmektedir. Tansiyon ilaçlarınınyeterliliğini değerlendirilmektedir.İlaç direncini araştırmada kullanılır ve yetkiliHipertansiyontedavisi sağlar.Ayrıca farklı zamanlarda tansiyon ölçümlerinin uyumsuz çıkması sonucu başvurulan bir testtir.Bunun sonucu olarak yanlış hipertansiyon tanısı ve gereksiz ilaç kullanımının önüne geçilmiş olur.