Kırmızı et tüketiminin artmasıyla günlük alınan besinlerin kalori dengelemesine daha çok dikkat edilmelidir. Tansiyon, kalp- damar, diyabet hastaları ve mide rahatsızlıkları olan hastaların daha çok dikkat etmesi gereken yeme düzeninin değiştiği dönemdir. İlk öğün olan kahvaltı atlanılmamalı. Böylelikle öğle ve akşam yemeklerinde tamamen bir açlık durumu oluşmayıp,yeterli miktarda et tüketimi sağlanmalı. Yeni kesilmiş hayvan etlerindeki sertlikten dolayı etler dinlendirip tüketilmeli. Kesimden sonra bekletilmeyen etler hem pişirmede hem de hazımda zorluklara yol açar. Daha sonraları tüketmek için saklayacağınız etleri bir yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayırıp saklayınız. Kavurma ,kızartma gibi pişirme yöntemleri yerine daha sağlıklı olan ızgara,haşlama veya fırınlama yöntemlerini tercih ediniz. Yoğun olarak etin tüketildiği bu dönemde sadece et tüketimine yoğunlaşılmamalı. Diğer besin gruplarından da tüketmeye özen gösterilmeli. Etin yanında bol salata tüketilmeli. Asitli içecekler yerine ayran, cacık veya su gibi hazmı kolaylaştıran içecekler tüketmeli. Sakatat tüketiminin arttığı bu dönemde özellikle kolestrol, kalp-damar gibi hastalığı olanlar veya riski taşıyanların daha çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Değişen beslenme düzenine vücudun adaptasyonunu kolaylaştırmak için 2-2,5 litre su içilmeli. Kalori alımını dengelemek, hazmı kolaylaştırmak, metabolizmayı hızlandırmak, ekstra kilo alımının önüne geçmek amacıyla fiziksel aktiviteyi arttırıp minumum 30 dk yürüyüş yapmaya çalışılmalı. Sevdiklerinizle kalorilerinizi, mutluluğunuzu ve sevginizi paylaştığınız bayramlar dilerim.